Trcanje.rs

 • Ja

  citam trcanje.rs redovno, uglavnom su svi korisni, ali ovo je moram priznati glupo da gluplje ne moze biti. a malo je i degutantno…vidi se da je pisao muskarac! :)

 • zena

   zenska trka na Adi ce se odrzati 24.septembra u 12h

 • Stjepan Jelica

  Neka se autor ne uvrijedi,namjera autora je vjerovatno bila dobra, ali činjenice su u cijelom tekstu jako “grubo” i nespretno predstavljene…Inače obožavam ovaj sajt i redovno ga pratim.

 • mioMan

  Uroše, koji si stručnjak! :) 

 • Pavle

  Ja bih preporucio da zene malo vise zanemaruju higijenu, jer ako krenu da se toliko tusiraju i mackaju pored treninga…nista od rucka, nista od sredjene kuce, nista od ajvara za zimnicu.

  Zato zene ne kupajte se i vezbajte imunitet, jer treba sutra da ga prenesete na dete.
  Ipak je tusiranje sport za nas metrosekualne muskarce. :))))

  Obavezno obavljajte zrebanje sta da obucem iz korpe za prljav vesh… moze jos jedan refresh valjda da izdrzi ovaj sorc! To je garant imuniteta koji radja blizance! :)))

 • Mila

  Meni je žao što mi je prvi post kritika, ali stav u celom tekstu je, nazovimo to pravim imenom,  šovinistički.  Mislim, ako je drug Zmijanac video jednu ženu da se tako ponaša nije u redu da odmah generalizuje. 

  Ako je i hteo da progovori o higijeni, a to je dobra ideja sama po sebi, onda je trebao da priča ili o oba pola ili tako da govori uopšteno. 

 • http://www.facebook.com/nevena.popovic Nevena Popovic

  Žao mi je ako ti tako izgleda, ali to sigurno nije namera. Mislim da je samo ovaj tekst nesrećan izbor  za početak serije tekstova koji se obraćaju prvenstveno ženama (a koliko sam ja shvatila sa fejsbuka, to je ideja? @veroljubzmijanac:disqus? ). To je dobra inicijativa, jer ako pogledaš malo po sajtu – tekstovi su uglavnom pisani iz muške perspektive, a saveti koji se daju su ponekad neprimenjivi na žene… Šteta je što je Urošev tekst napisan malo nespretno pa bode oči, ali ako to zanemarimo tekst je zapravo vrlo dobar. 

 • http://www.veroljub.info Veroljub Zmijanac

  Da, pokušavamo da uvedemo tematske nedelje i mini kampanje promocije tema od interese posetilaca. 

  Ne znam, možda je tekst malo više direktniji, no tekst jeste bez uvijanja i veoma je pratkičan. Veliki je izazov govoriti o ovoj temi, a da se neko ne uvredi. 

  Ne može da se govori o higijeni npr velike nudže kod žena i načina brisanja… to je osetljivo i to jeste ženska tema, jer muškarci anatosmki tih problema nemaju. Ako neko ima više stila, biće nam drago da plasiramo vaš tekst koji nam pošaljete. 

  (Neprijatnost kod čitanja je već negde odgovornost onog kog čita.)

  Namera je u svakom slučaju da skrene pažnju na žensko zdravlje, posebno reproduktivno, što mislim da je jako važno, jer mi kao društvo i nešto nismo otovreni da razgovoramo o nekim tabu temama… A u Srbiji je  mnogo štošta tabu.. tako da ovo shvatite kao početni dorpinos osvešćivanju našeg naroda, da kada se spomene vagina ne treba svi da crvenimo :))

  Takođe, ovo je poziv za sve devojke, da doprinesu ovoj važnoj temi – ženskom trčanju, jer očigledno da 84% ljudi ne zna ni jednu ili do 5 devojaka koje trče, što je samo po sebi fucking alarm. Trčanje.rs je platforma da podelite vaša znanja i savete sa trkačkom zajednicom. 

 • jovis

  izuzetno korisni saveti, neke detalje nisam znala, hvala što brinete o trkačicama!

 • jovis

  ne vidim zašto su se pojedinci našli uvređeni, sigurna sam da pojedine detalje o održavanju higijene sportista nismo znali, a muškarci, pa ne zaboravite da smo na Balkanu, još uvek.Činjenica da tuširanje nijesvakodnevna navika, kako muškaraca, tako ni žena, uđite u gsp pa se uverite. Mislim da je tekst koristan, neke detalje definitivno trkačice nisu znale. Prema tome, suzdržimo sujetu!

 • jovis

  i mislim da bi dame-trkačice morale više da poštuju dobre namere autora-muškarca, nema toga ničeg zlonamernog. 

 • jovis

  ja ću prva doprineti literarno ženama-trkačicama, gde mogu da objavim dve priče o maratonu i ženama na maratonskoj trci? Svaka čast autoru, a ostali neka se probude,još smo jednom nogom na trulom Balkanu, dame radije kuvaju ručak, kafenišu ili šopinguju, umesto što se znoje po ulicama trčeći. Potrebna je čitava promotivna kampanja, da bi se dame uključile ozbiljnije u ovaj zdrav način života. 

 • http://trcanje.rs/ Uroš [Trcanje.rs]

  Jedva čekam tekst :) 

  adresa je kontakt@trcanje.rs

Više o temi: Preventiva

kako posle povrede Preventiva

Tijana Popadić / pre 2 nedelje / 10 komentara

Kako nastaviti trening?

Dan Hugo, trialtonac. Izvor: www.dghugo.com Preventiva

Uroš Zmijanac / pre 2 nedelje / 3 komentara

7 saveta kako pobediti vrućinu

grc-u-nozi Preventiva

Uroš Zmijanac / pre 1 meseca / 9 komentara

Kako izbeći grčeve pri trčanju?

Povrede

Uroš Zmijanac / pre 1 meseca / 37 komentara

Kada je potrebno da stanete sa trčanjem?

1čučanj Mršavljenje

Jelena Batar / pre 1 meseca / 3 komentara

TRENING SNAGE ZA “PONETI”

128H Preventiva

Tijana Popadić / pre 2 meseca / 4 komentara

Trčanje leti – rashladite se i budite bezbedni