Vesti

Tim Trčanje.rs – obaveštenje

5 komentara

IMAG1995

Bili smo jako srećni kada se ukazala prilika da učestvujemo na Social Change Hakatonu u okviru Startit Festa. Odvojili smo 48 sata da bez prestanka radimo na stvaranju besplatne aplikacije za korisnike našeg sajta i trenutno gazimo 38 sat aktivnog rada.

Kao i svi stanovnici Srbije i regiona, ostali smo bez reči kada su do nas došle slike sa terena i izveštaji o najvećoj prirodnoj katastrofi koja nas je zadesila.

Ovim putem vas obaveštavamo da , dok traje vanredno stanje nećemo objavljivati tekstove o trčanju jer nam se čini neukusnim da se bavimo rekreativnim temama u situaciji primarne životne ugroženosti.

Na samom Hakatonu timovi su se posvetili pravljenju aplikacije u saradnji sa sajtom poplave.rs koja će prvenstveno služiti za koordinaciju pomoći nakon što se voda povuče a ljudi pokušaju da izgrade živote koje su imali pre poplave.

Mixer house je pretvoren i u prihvatni centar za hranu, odeću, lekove koji se distribuiraju svakodnevno. Ekipa Nahrani psa pokrenula je i akciju prikupljanja hrane za životinje, na istom mestu, koja se takođe volonterskom mrežom redistribuira do onih kojima je najpotrebnija.

Pitali su nas da li ćemo organizovati neku trku ili događaj. Ne, barem ne sada. Ukoliko svi zajedno osetimo da to treba da uradimo, okupićemo se i poslati poruku zajedništva na trkački način. Do tada, svako u svojoj moći neka pomogne koliko može, bilo kroz slanje sms poruke na 1003 ili nekim drugim vidom pomoći 

Sve vas pozivamo da se, u skladu sa svojim mogućnostima, opredelite za vid pomoći koji je vama najprirodniji i zajedno odbranimo i izgradimo zemlju na kojoj živimo, i trčimo 🙂

Voli vas trčanje.rs

Somborski maraton – Dobitnici
Počinje upis u Letnju školu trčanja 2014

Povezani članci

5 komentara. Leave new

  • Potpuno se slažem sa Tijanom.Ipak treba unapred razmišlja o nekoj humanitarnoj trci koja će obezbediti veliku pomoć za ugrožene. U tom smislu je trčanje logično, humano i solidarnost sa ostalima. Možemo i da napravimo grupu trkača volontera koja će u sanaciji , posle poplave, učestvovati u radnim akcijama i pružiti pomoć našim komšijama.

    Odgovori
    • Ideja o humanitarnoj trci mi je sinula jos u subotu ujutru dok sam trcala. Medjutim volontiram u prihvatnim centrima od tada i nikako da stigem sa nekim da je podelim 😀

      Odgovori
  • Ako vam treba pomoć za ono što se može odraditi od kuće (pošto sam imala hir.intervenciju) tu sam-tipa sortiranje podataka, izgradnja neke baze, kontakt telefon i sl. moj mail je foodingtech@gmail.com.

    Odgovori
  • Sad mi pade na pamet ideja da može i stara oprema za trčanje da se skuplja, u slučaju da među ljudima koji su pretrpeli materijalnu štetu ima i trkača… 🙂

    Odgovori

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed