Vesti

Obeleženo dve godine postojanja ARK Somaraton

1 komentar

U subotu 11.02.2012. godine obeležena je druga godina postojanja Atletsko rekreativnog kluba Somaraton. U prostorijama Studentskog doma, okupilo se četrdesetak članova kluba i gostiju iz drugih gradova.

Klub postoji već dve pune godine, na samu ideju realizacije jedne ovako okupljene zajednice sportista i rekreativaca dugo se čekalo, ali nakon dve godine, možemo da kažemo da je Somaraton jedan od najuspešnijih primera kako zajednica, nekada neorganizovanih sportista i ljubitelja atletike i rekreativnog trčanja, može da živi, raste, postiže rezultate i realizuje jednu veliku manifestaciju, kakva je Somborski polumaraton-najstarija ulična trka u Srbiji.

Na ceremoniji je uručena plaketa Puž Lazaru Rišaru

Na ovom sastanku članova ARK Somaraton-a bilo je reči o prethodnoj godini, utiscima, rezultatima i aktivnostima. Bilo je reči o organizaciji narednog 33. Somborskog polumaratona i planovima za ovu godinu. U okviru skupa održano je i jezgrovito predavanje Marijane Vuković, dipl.nutricioniste, članice kluba, o adekvatnoj ishrani i prehrambenim navikama sportista, atletičara i onih koji rekreativno trče.

Ove godine je ustanovljena nova nagrada za unapređenje i promociju trčanja, a ovogodišnju prvu Plaketu ’’Puž’’ za izuzetan dorinos rekreativnom sportu i trčanju, dobio je najmlađi član Somaratona Lazar Rišar.

Da podsetimo ukratko koje su aktivnosti kluba prethodnih godina. Pored trka u zemlji i inostranstvu na kojima se može zapaziti sve brojnija ekipa somboraca, ARK Somaraton aktivno učeštvuje u promociji bavljenja sportom i zdravih stilova življenja, kao i edukaciji u vezi sa rekreativnim bavljenjem sportom i benefitima koje ono donosi u svakom pogledu. Najvažnija tradicija koju nastavlja ARK Somaraton je organizacija Somborskog polumaratona. Rezultat toga je animirana šira društvena zajednica Sombora oko organizacije Somborskog polumaratona.

Takođe čanovi kluba su ostvarili i značajne rezultate na takmičenjima na stazama različitih dužina u zemlji i šire. Članovi kluba ponosni su nosioci medalja i trofeja u svim takmičarskim kategorijama. U drugoj godini postojanja kluba somborska ekipa se utrostručila i broji više od 40 članova ove zajednice trkača, koji se druže, odlaze organizovano na trke, promovišu svoj grad, a nećemo zaboraviti da kažemo to da je na svakoj trci organizovanoj u zemlji bilo predstavnika ARK Somaratona.

ARK Somaraton je najmasovniji atletsko rekreativni klub, sa najvećim brojem  žena učesnica takmičenja i sa najvećim brojem osvojenih medalja u Republici Srbiji, zbirno posmatrajući, kada se uzmu u obzir sve održane trke u 2011. godini.

Somborci želimo vam srećan rođendan, vidimo se na stazi 🙂
Trčanje.rs

Pjelista: Muzika za polumaraton
Trčanje.rs Open Run – nedelja 04. mart

Povezani članci

1 komentar. Leave new

  • Vladimir Jerkovic
    februar 24, 2012 22:57

    Hvala na željama. Možda ova vest i nije tako aktuelna, ali mislim da govori dosta o razvoju rekreativnog sporta i u sredinama van velikih centara. A činjenica da  se i 10 trkačica pridružilo puževima, te da odlaze i na polu-maratonske trke, nam je od najvećeg ponosa. Trudimo se da popularizujemo ono što volimo i drago nam je što se povećava potvrda određene vrednosti onoga što radimo, odnosno entuzijazma i čistog volonterizma koji ulažemo, a koji se ogleda i u svemu onome što je trčanje, sport, ARK Somaraton, trkači i šira društvena zajednica potaknuta akcijom naše grupe postigla, kada je reč o životu našeg Lazara Rišara. 
    U svakom slučaju, veliki pozdrav za trčanje.rs i vidimo se na trkama!

    Odgovori

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Fill out this field
Fill out this field
Molimo vas da unesete valjanu adresu e-pošte.
You need to agree with the terms to proceed