Uopšte ne znam odakle da počnem sa pričom o prednostima jedenja banana. Ima ih previše.

Banane čine čuda ovim mafinima. Al ne samo mafinima već i nama samima. U rangu su sa prokeljom i cveklom što znači da ću sa nabrajanjem završiti sutra.

Banane su strašno zdrave za srce jer sadrže gomilu kalijuma koji je bitan za zdravlje srca i normalan krvni pritisak. Pošto imaju puno vlakana, super su za digestivni trakt. I ono što i sami znate, idealni su za sportiste. Napakovane mineralima, vitaminima, imaju nizak glikemijski indeks, lako se transportuju i prilično su jeftine.

Pročitaj više: Javorov sirup – zdrava alternativa za slatko

Živele banane!
Naravno da je najbolje, najzdravije i najlakše oljuštiti i pojesti svežu bananu. Al za promenu, odlično će doći ovi sočni i mirisni mafini ;)IMG_1545-11Bananamafini

Sastojci za 12 mafina:

  • 3 zrele banane
  • 125 ml ulja (ili kokosovog ulja)
  • 2 jaja
  • 150 g ražanog brašna
  • 100 g pšeničnog brašna T400
  • 100 g šećera od šećerne trske
  • 1/2 kašičice sode bikarbone
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 100 g kvalitetne crne čokolade (izlomljene na kockice)

Za vegan varijantu umesto jaja dodajte 2 kašike mlevenih semenki lana koje ste razmutili u 6 kašika vode i ostavili da odstoji 5 minuta.Untitled-15 koraka do mafina

  1. Rernu zagrejati na 200 C. U tepsiju za mafine poređati korpice od papira.
  2. Izgnječiti banane i ostaviti sa strane.
  3. U posudu sipati ulje i u to ulupati jaja. Dodati šećer, brašna, sodu bikarbonu i prašak za pecivo i sve dobro izmešati. Dodati banane pa opet izmešati. Čokoladu umešati u smesu.
  4. Smesu za mafine sipati u kalupiće.
  5. Peći u zagrejanoj rerni 20 minuta.
No more articles